
מה עלינו לעשות אם עברנו תאונת דרכים?
תאונות דרכים הן בלתי נמנעות ועם הגידול במספר כלי הרכב על הכביש, הן יקרו לעתים קרובות יותר מבעבר. יחד עם זאת, אם עברתם תאונת דרכים,
תאונות דרכים הן בלתי נמנעות ועם הגידול במספר כלי הרכב על הכביש, הן יקרו לעתים קרובות יותר מבעבר. יחד עם זאת, אם עברתם תאונת דרכים,
בשנת 2019 נכנס חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי שמטרתו העיקרית היא לאפשר לחייב להמשיך בעסק. זה לא נועד להציל את העסק, אלא להפעיל אותו מחדש
הקמת אתר אינטרנט לעורכי דין בישראל יש יתרונות. זה מספק הזדמנות להגדיל את בסיס הלקוחות שלהם ולשתף מידע עם לקוחות פוטנציאליים. ישנם שפע של משאבים
מרבית הזכויות בחניון כיכר אתרים מוחזקות בידי עיריית תל אביב וביתרה מחזיק מלון מרינה תל אביב. חברת JTLV התקשרה עם מלון מרינה לרכישת זכויותיה במקרקעין, ויחד הגישו תביעה לפירוק שיתוף בבית המשפט השלום. בית המשפט השלום קבע, כי פירוק השיתוף ייעשה בדרך של מכירת המקרקעין.
באפריל ניתן בבית המשפט העליון פס"ד תקדימי ומעורר מחלוקת בשני תיקים, אשר גנז את תקוותם של בעלי קרקעות חקלאיות לייצר להן שווי. בית המשפט קבע כי בבחינת שווי קרקע חקלאית אין להביא בחשבון את הפוטנציאל הגלום בקרקע אם וכאשר תאושר עליה בנייה. פסק הדין ניתן בעתירות שהגישו בעלי קרקעות מהרצליה ומחדרה, על החלטת רשויות התכנון לשנות את ייעוד הקרקע למטרות ציבוריות.
באוגוסט האחרון קבע בית המשפט העליון כי מארגני קבוצות הרכישה לא ישלמו מס רכישה על הקרקע. בית המשפט דחה שישה ערעורים של רשות המסים, אך הבהיר כי עמדתו נוגעת למצבים שבהם מעורבות המארגן מוגבלת למתן שירות ביחס לקרקע עצמה.
במקרים רבים שבהם בעלי דירות בבית משותף מבקשים להרחיב את דירתם, כגון על ידי תוספת ממ"ד, ניצול זכויות בנייה מכוח תוכנית הרחבות או ביצוע בניית חדר על הגג (כאשר הגג לא צמוד לדירתם), הם מבקשים למעשה לבצע את הבנייה על גבי רכוש משותף השייך לכל דיירי הבניין.
דרך ציבורית סומנה תחילה בתוכנית מתאר ארצית (ומחוזית), ולאחר מכן נקבעה הדרך בתוכנית מפורטת, שרק מכוחה אפשר להגיש תביעה לפיצויים לפי סעיף 197. בעלי הקרקע הגישו תביעה לפיצוי הפקעת המקרקעין שלהם לצורך הדרך, וההליכים נמשכו כ-20 שנה.
בני זוג רכשו דירת יוקרה במגדל רוטשילד 1 במצב מעטפת לפני שנים. בסמוך למכירתה הם שיפצו אותה בעלות מינימלית כדי שתיחשב כדירת מגורים, כך שיוכלו למכור אותה ולקבל פטור ממס שבח, ואומנם ביקשו פטור ממס במכירת הדירה, בסכום של 45 מיליון שקל. רשות המסים סברה שמדובר בשיפוץ למראית עין בלבד, ולפיכך שבני הזוג אינם צריכים לקבל פטור ממס שבח. לדברי הרשות, הם שיפצו את הדירה אף שידעו שהרוכש אינו מעוניין בשיפוץ והוא אף החל בהריסתו סמוך לאחר רכישת הדירה.
ברוכים הבאים
לפורטל המידע של עורכי הדין בישראל